FELVÉTELI EREDMÉNYEK ÉS EGYÉB SIKEREK

Diákjaim sikeres alkalmassági és/vagy felvételi vizsgát tettek az alábbi iskolákban. Legtöbbjük maximum vagy maximum közeli pontszámmal, de mindenképp jóval a felvételi ponthatár felett (hozzávetőleg 40-60 ponttal felette) jutott be a választott képzésre. A felvételire felkészített diákjaim 93%-át felvették.

 

 • BME-ÉPK - Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Építészmérnöki Kar - Budapest, HU
 • Linnaeus University - Växjö, SE
 • MATE - Rippl-Rónai Művészeti Intézet - Kaposvár, HU
 • METU-KMK - Budapesti Metropolitan Egyetem, Kommunikációs és Művészeti Kar - Budapest, HU
 • MOME - Moholy-Nagy Művészeti Egyetem - Budapest, HU
 • PTE-MIK - Pécsi Tudományegyetem, Műszaki és Informatikai Kar - Pécs, HU
 • PTE-MK - Pécsi Tudományegyetem, Művészeti Kar - Pécs, HU
 • Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium - Pécs, HU
 • Staffordshire University - Stoke-on-Trent, UK
 • Teesside University - Middlesbrough, UK
 • Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnázium és Kollégium - Kaposvár, HU

FELVÉTELI EREDMÉNYEK - ÖSSZESÍTŐ 2023

AZ EGYETEMRE FELVÉTELIZŐKNÉL IDÉN JÚLIUS 26.-A VOLT A NAGY NAP...

Minden egyetemre felvételizős tanítványomnak és nekem valójában ezzel a nappal zárul a 2022/23 tanév. Ezen az estén hirdetik ki a felvételi ponthatárokat és kapja meg minden felvételiző írásban is az eredményt.

Még ha oly pozitív is volt a felvételi helyzetben a visszajelzés, - idővel - ott van a kétség. Vajon a vizsgadrukk hevében nem értettem-e félre a szituációt, a kedvességet? Vajon az elismerő bólogatások jelenthetnek-e mást is, mint hogy elégedettek azzal, amit látnak?

Szóval néhány hét, hónap elteltével nagyon is kell, hogy fehéren-feketén lehessen olvasni, igen, megcsináltam, sikerült.


ÉS IGEEEN... IDÉN IS NAGYOT ARATTUNK...

Nálam ebben az évben úgy alakult, erősen túlsúlyba került az építész, építőművész szakra jelentkezők száma.

Két felnőtt hölgy, Judit és Tímea Pécsett az építész szakot választották kizárólagosan és sikeres felvételt tudhatnak maguk mögött.

Bori a BME-t és a PTE MIK-et is megjelölte - mindenkét helyen könnyedén teljesített, és Budapestet választotta.

Panna, Zsófi és Bence is a pécsi építőművész szak mellett tették le a voksukat (bár az építész szakot is bejelölték, ami sima ügy volt ) nem álltak meg ennyinél, csoporttársak lesznek szeptembertől...

Lidivel idén a tapasztalatszerzés volt a cél a PTE-MK-on (így a sikeres portfólió után megtapasztalhatta a felvételit), jövőre tarolni fog...

Zsuzsi a MATE Rippl-Rónai Művészeti Intézetet választotta, érthető módon - hisz elképesztően tehetséges - levette őket a lábukról és max. pontszámmal került be.

Gréta a METU mellett döntött, az elszántsága és a tehetsége meghozta a sikert, odáig voltak érte, így nem is kérdés az eredményes felvételi.

Kinga a budapesti MKE-t és a svéd Linnaeus University-t szemelte ki magának. A magyarországi művészeti egyetemek legnehezebbikén a sikeres alkalmassági után a másfél hetes felvételin is kiválóan teljesített, mégis, szeptembertől Svédországban fog tanulni...
 

GRATULÁLOK INNEN IS SZÍVBŐL MINDANNYITOKNAK!

Köszönöm a közös munkát, az élményeket!

Május 1.-je különleges számomra. És örök emlék. Ma ünnepeltük meg a tanítványaimmal a sikeres felvételijüket. Köszönöm, hogy eljöttetek! Hogy velem voltatok, hogy meséltetek...

Balról Ami, Míra, Fanni, Jómagam, Emese, Zora. Boróka sajnos korábban tudott csak jönni, külön beszélgettünk vele és Fábos Györggyel, akivel együtt munkálkodtunk a sikeréért.Mind a hat tanítványunk, akiket személyesen készítettünk fel az elmúlt időszakban, bekerültek a kiválasztott iskolákba. Öten a pécsi művészeti szakgimit választották, és volt egy, aki a kaposvárit preferálta.

Köszönöm minden szülőnek, a kedvességetek, hogy bíztatok, hogy kitartottatok, hogy támogatás és biztos háttér voltatok! ...és hogy együtt lehettünk ennyien....

Köszönet a közös munkáért és a fotókért Fábos Györgynek!

FELVÉTELI EREDMÉNYEK - ÖSSZESÍTŐ 2022

Idén július 22.-e az "Igazság Napja", a felvételi ponthatárok és eredmények kihirdetésének ideje.

Már "csak" egy diákom jövője kapcsán vártuk izgalommal a mai estét, hogy kiderüljön a PTE MK Festőművész szakján kezdheti-e a szeptembert... és IGEEEN! :)

 

Elmondhatatlan örömmel osztom meg veletek, ebben az évben is minden hozzám járót felvettek - hála az Égnek. És hála, nem kell azt mondjam rendhagyó évet tudhatok magam mögött... ;)

Rengeteg minden kell összeálljon ehhez, igazi csapatmunka - és megcsináltuk. Köszönöm minden diákomnak a kitartó, saját komfortzónájukat túllépő hónapokat, évet! Köszönöm szüleiknek, a tágabb környezetüknek a sokrétű háttér támogatást! Köszönöm a bizalmat! Köszönöm a sikerélményt újra és újra! Köszönöm a megnyílásokat, beszélgetéseket, a barátságokat...

Innen is GRATULA még egyszer mindenkinek! :)

SZUPER HÍREK - FELVÉTELI EREDMÉNYEK 2021

ÚJABB BOLDOGSÁG.... :)


Itta nyár eleje, további örömködésre okot adó események. :)
Két sikeres felvétel a PTE-MIK éptész szakjára, egy az építőművészre. Mint ez utóbbinál megtudtuk benne van a Top 15-ben. :) Ez mellett van egy sikeres alkalmassági vizsánk a PTE-MK-ra, egy a Corvin Rajziskolába. Szívbő gratulálok mindenkinek!

Csodás élmény, hogy az elmúlt évek sikerei folytatódnak. A múlt évhez hasonlóan idén is mind a 4 művészeti középiskolába felvételiző diákom sikeresen szerepelt.

Egyikük a Pécsi Művészeti Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum textil szakjának legmagasabb pontszámát kapta meg, a másikuk a tervezőgrafika szak 3. legjobbja lett a több mint 80 jelentkezőből. Ketten pedig a Kaposvári Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnázium, Technikum és Kollégium dekoratőr szakjára fognak járni 2021 szeptemberétől. 

Szívből gratulálok az elért eredményeikhez! :) 

FELVÉTELI EREDMÉNYEK 2020